Természetesen egészséges, egészségesen természetes

Patikakert

Patikakert

Rólunk

2018. április 03. - Patikakert

Kik vagyunk és miben hiszünk!

Sokféle növényt termesztünk a Budajenőn, Budapesttől nem messze lévő ültetvényünkön, ugyanis mindegyikük másban „bajnok”. A túlnyomó többségük ún. fekete bogyós, ami azt jelenti, hogy nagyon sok polifenol vegyületet, makro- és mikroelemet tartalmaznak, ezeken belül pedig különösen magas az antocianin tartalmuk. Ezekkel a növényekkel egyre több kutató foglalkozik, sokan bennük látják az egyoldalú táplálkozás eredményeként növekvő hiánybetegségek gyógyítását.

Mi hiszünk abban, hogy a növények csak azt adják nekünk vissza, amit megkapnak, elsősorban a természettől, másodsorban pedig tőlünk, termesztőktől.

Ezért mi a növényeinket nem kényszerítjük arra, hogy túlteljesítsenek, nem célunk, hogy ipari mennyiségben állítsuk elő az ajánlott termékeket, aminek pozitív élettani hatásaiban hiszünk. Viszont megadunk nekik minden szükségest, amit aztán a növények a terméseikben lévő magas beltartalmi értékkel hálálnak meg. Mindegyik bogyóst akkor szüretelünk, amikor a legtöbbet nyújtják, és kíméletesen, minden egyes bogyót kézzel szedünk le (egy bogyó átlagosan 1 grammot nyom :-) )!

Ezekben látjuk a legnagyobb különbséget is, az ipari úton előállított, hasonló termékekhez képest.

A termék előállítása során nem veszünk ki semmit a növényekből, nem finomítunk, és nem is adunk hozzá szintetikus anyagokat. Megítélésünk (és a kutatások szerint is) szerint a növényekben lévő hatóanyagok akkor hasznosulnak igazán, ha a lehető legtermészetesebb módon visszük be azokat a szervezetünkbe, a rostokkal és apró magocskákkal együtt, kihasználva az egymásra való hatásukat is. Még jobb, ha nem tablettaként tekintünk rájuk, hanem a táplálkozás szerves és rendszeres részeként (a napi étkezésekkel együtt).

Hittünk és hiszünk abban, hogy a természet segít nekünk abban, hogy a helyes utat megtaláljuk, szinte mindenben: a táplálkozásban, az élethez való hozzáállásban, az alkotásban, az életerőben, a változó világhoz való állandó alkalmazkodásban…

Persze csak akkor, ha odafigyelünk. A természetre is, és magunkra is.

A termékeink ennek a folytonos és tudatos odafigyelésnek az eredményei.

A bejegyzés trackback címe:

https://patikakert.blog.hu/api/trackback/id/tr6513803582
süti beállítások módosítása